Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 3ου Διαγωνισμού Μελοποιίας 2016 Σχολείου Ψαλτικής!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Μελοποιίας, που διοργάνωσε το «Σχολείον Ψαλτικής», έφτασε στο τέλος του. Θα θέλαμε να τον αφιερώσουμε στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Ιωάννη Παπαδόπουλου, νικητή του 1ου μας Διαγωνισμού, το 2010. Επρόκειτο για πολύ αξιόλογο άνθρωπο και ιεροψάλτη και για πολυγραφότατο μελοποιό!

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμμετείχαν στο φετινό μας Διαγωνισμό, ιεροψάλτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και όσους βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή του.

Στην εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων του Σχολείου Ψαλτικής για το διδακτικό έτος 2015-2016, ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν οι τρεις διακριθείσες μουσικές συνθέσεις.

Αυτές, κατά την ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής και με βαθμό «9», ήταν των μελοποιών (με Αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντίνου Βαγενά, από το Μαρούσι
(Το διαβάζετε ΕΔΩ)

Θεοδώρου Ζιώγα, από τον Πειραιά
(Το διαβάζετε ΕΔΩ)

Ιεροδιακ. Παϊσίου Παρασκευά, από τη Ναύπακτο
(Το διαβάζετε ΕΔΩ)

Υπήρξε, δηλαδή, τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση, οπότε οι τρεις μελοποιοί μοιράστηκαν και το χρηματικό έπαθλο των 1.200€.

Από την κριτική επιτροπή, στην εκδήλωση παρέστησαν ο αιδεσιμολ. πρεσβ. Νικόλαος Μέζης, ο τ. Άρχων Δομέστικος της Μ. τ. Χ. Ε. Δημοσθένης Παϊκόπουλος και ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ι. Μ. Νικαίας, Γεώργιος Λαμπρόπουλος, οι οποίοι, έπειτα από ένα σύντομο χαιρετισμό, απένειμαν τα βραβεία στους αριστεύσαντες ενώ θα πρέπει να μνημονεύσουμε και να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως και τους απόντες, τον πανοσιολογ. Γέροντα Αντίπα, τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ. τ. Χ. Ε., Δημήτριο Ιωαννίδη και τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο του Αποστόλου, Δημήτριο Νεραντζή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δέκα καλύτερες μουσικές συνθέσεις του Διαγωνισμού (δώδεκα λόγω ισοβαθμίας) ενώ σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθούν και οι αναλυτικές βαθμολογίες των μελών της κριτικής επιτροπής για αυτές.

Την πρώτη δωδεκάδα αποτελούν οι συνθέσεις των:

1) Κωνσταντίνου Βαγενά, 9(βαθμός) , Μαρούσι

2) Θεοδώρου Ζιώγα, 9, Πειραιάς

3) Ιεροδ. Παϊσίου Παρασκευά , 9, Ναύπακτος

4) Γεωργίου Σωφρονίου, 8.5, Ύψωνας Λεμεσού, Κύπρος
(Download ΕΔΩ)

5) Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ. τ. Χ. Ε. Πασχάλη Μάνου, 8.33, Επανομή Θεσσαλονίκης
(Download ΕΔΩ)

6) Νικολάου Μάννη, 8.33, Ν. Κόσμος
(Download ΕΔΩ)

7) Δημητρίου Σκαρμούτσου, 8.25, Κάλαμος
(Download ΕΔΩ)

8) Ηλία Πουγούνια, 8.25, Κάλυμνος
(Download ΕΔΩ)

9) Χρήστου Μπέκα, 8.25, Πατήσια
(Download ΕΔΩ)

10) Iεροδ. Νεκταρίου Μπόκου, 8.17, Κέρκυρα
(Download ΕΔΩ)

11) Μάριου Αντωνίου, 8.17, Αστρομερίτης, Κύπρος
(Download ΕΔΩ)

12) Μιχαήλ Λαγουδάκη, 8.17, Κρήτη
(Download ΕΔΩ)

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι ο εις εκ των νικητών, Κωνσταντίνος Βαγενάς, ήταν τρίτος στο 2ο Διαγωνισμό Μελοποιίας, το 2013 ενώ ο νικητής του 2ου Διαγωνισμού, κ. Μάριος Αντωνίου, βρίσκεται ξανά στην καλύτερη δεκάδα.

Επίσης, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι στο φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι Άρχοντες, ιεροψάλτες, μουσικοδιδάσκαλοι ενώ, ιδιαιτέρως, θα πρέπει να μνημονεύσουμε τη συμμετοχή του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ. τ. Χ. Ε., Πασχάλη Μάνου, του οποίου η σύνθεση κατετάχθη στην πέμπτη θέση.

Να ανακοινώσουμε, επίσης, ότι σε όλους όσοι συμμετείχαν, θα αποσταλεί ταχυδρομικά η «Βεβαίωση Συμμετοχής», η αναλυτική βαθμολογία και τα σχόλια των μελών της κριτικής επιτροπής.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους φιλόμουσους που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την ιδέα. Ο Διαγωνισμός αυτός δεν γίνεται, φυσικά, ούτε για τα βραβεία και τους επαίνους, ούτε για την καταξίωση. Σκοπός μας αλλά και των συμμετεχόντων (θεωρούμε) είναι η προαγωγή της μουσικής μας, προς δόξαν Θεού.

Τέλος, για ακόμα μία φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον ανώνυμο χορηγό του 3ου Διαγωνισμού, λάτρη της πατρώας βυζαντινής μουσικής!

Συγχαρητήρια σε όλους,

καλό καλοκαίρι.

Εκ του Σχολείου Ψαλτικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.