Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

(Νέα έκδοση) "Η Ψαλτική Τέχνη. Λόγος και Μέλος στη Λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Εμμανουήλ Γιαννόπουλου


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κυριακίδη το νέο πόνημα του Λέκτορος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Εμμανουήλ Στ. Γιανόπουλου με τίτλο: "Η Ψαλτική Τέχνη. Λόγος και Μέλος στη Λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας".

Στο παρόν βιβλίο μελετώνται και παρουσιάζονται ποικίλα θέματα της Ψαλτικής τέχνης και της μουσικής επιστήμης, της ψαλτικής: η χειρόγραφη παράδοση μέσω της οποίας αποκλειστικά διαδόθηκε για πάνω από 850 χρόνια, παλαιοί και νεώτεροι θεραπευτές της, η μορφολογία και εξέλιξη των συνθέσεων, τεχνικά και θεωρητικά στοιχεία, ο αδιάρρηκτος δεσμός λόγου και μέλους, η μουσική έκφραση, κ.ά.

Για όποιον ενδιαφέρεται να το παραγγείλει ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.