Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Μελίσματα Ψαλτικής (ρκζ΄) Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου

Μελίσματα Ψαλτικής
Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου
Ήχος Β΄, Εωθινό ΙΑ΄


Περιεχόμενα Αναρτήσεως:
α)"Κύριε εκέκραξα...", " Κατευθυνθήτω...". Μελος Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Ήχος Β΄. Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Ψαλτικής Διάκονοι"  υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλοθέης Ιωάννου Τσούνη
β) "Πάσα πνοή...", "Πάσα πνοή και πάσα κτίσις...", "Χαίρετε λαοί και αγαλλιάσθε...". Πασαπνοάριο και 2 Στιχηρά των Αίνων, Ήχος Β΄. Ψάλλει ο αείμνηστος Κωνσταντινουπολίτης τέως Α΄ Κανονάρχης της Μ.τ.Χ.Ε. επί Πρωτοψαλτείας Ιακώβου Ναυπλιώτου Στυλιανός Τσολακίδης.
γ) "Φανερών σεαυτόν...". Εωθινό ΙΑ΄. Μέλος Αθανασίου Καραμάνη, Ήχος Πλ. δ΄. Ψάλλει Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία Θεσσαλονίκης "Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης" υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. Εμμανουήλ Δασκαλάκη.
δ) Δοξολογία Αργή. Μέλος Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Ήχος Β΄. Ψάλλουν ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας Περισσού Ιωάννης Τραΐφόρος και ο Λαμπαδάριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Μπουσδέκης.
ε) "Οι τα Χερουβίμ...". Χερουβικός Ύμνος. Μέλος Θεοδώρου Φωκαέως, Ήχος Β΄. Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χαρίλαος Ταλιαδώρος συνοδεία Αγιορειτών Πατέρων.

"Κύριε εκέκραξα...", " Κατευθυνθήτω...". 
Μελος Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Ήχος Β΄. 
Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Ψαλτικής Διάκονοι"  υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλοθέης Ιωάννου Τσούνη


"Πάσα πνοή...", "Πάσα πνοή και πάσα κτίσις...", 
"Χαίρετε λαοί και αγαλλιάσθε..."
Πασαπνοάριο και 2 Στιχηρά των Αίνων, Ήχος Β΄
 Ψάλλει ο αείμνηστος Κωνσταντινουπολίτης τέως Α΄ Κανονάρχης της Μ.τ.Χ.Ε. επί Πρωτοψαλτείας Ιακώβου Ναυπλιώτου Στυλιανός Τσολακίδης.


"Φανερών σεαυτόν..."
Εωθινό ΙΑ΄
Μέλος Αθανασίου Καραμάνη, Ήχος Πλ. δ΄
Ψάλλει Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία Θεσσαλονίκης "Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης" υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. Εμμανουήλ Δασκαλάκη.


Δοξολογία Αργή
Μέλος Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Ήχος Β΄
Ψάλλουν ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας Περισσού Ιωάννης Τραΐφόρος
και ο Λαμπαδάριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου 
Κωνσταντίνος Μπουσδέκης.


"Οι τα Χερουβίμ..." 
Χερουβικός Ύμνος
Μέλος Θεοδώρου Φωκαέως, Ήχος Β΄
Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Χαρίλαος Ταλιαδώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.