Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Μελίσματα Ψαλτικής (ρμε΄) Μέλη Μαθηματαρίου, (Εις τον Άγιον Νικόλαον) (3)

 Μελίσματα Ψαλτικής
Μέλη Μαθηματαρίου
α) Όταν λαμβάνει "καιρό" ο Αρχιερεύς
β) Εις τον Άγιον Νικόλαον



Περιεχόμενα Αναρτήσεως:
α) "Τον Δεσπότην καί Αρχιερέα...". Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Όταν λαμβάνει "καιρό" ο Αρχιερεύς, Mέλος Αρχαίον, Ήχος Βαρύς. Ψάλλει ο μακαριστός π. Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης.
β) "Πανάγιε Νικόλαε...". Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Τη 6η Δεκεμβρίου είς τον Άγιον Νικόλαον. Μέλος Δανιήλ Πρωτοψάλτου, Ήχος Πλ. α΄. Ψάλλει η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Κρήτης "Άγιος Ανδρέας ο Κρητης" υπό την διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή Βυζαντινής Ιστορικής Μουσικολογίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης Μιχαήλ Στρουμπάκη.

Σημειώση: 
Η Εικόνα της Αναρτήσεως προέρχεται από το εξώφυλλο του έργου: "Μαθηματάριον: Ερμηνευτική και Μουσικολογική Σπουδή, Αθήναι 2017", σε επιμέλεια και συντονισμό του Φιλολόγου και Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σκαρμούτσου, (το οποίο διανέμεται δωρεάν ΕΔΩ) τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που χορήγησε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τα μέλη για την δημιουργία των μαγνητοσκοπίων.


 α) "Τον Δεσπότην καί Αρχιερέα..."
Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. 
Όταν λαμβάνει "καιρό" ο Αρχιερεύς, Mέλος Αρχαίον, Ήχος Βαρύς. 
Ψάλλει ο μακαριστός π. Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης.



β) "Πανάγιε Νικόλαε..."
Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. 
Τη 6η Δεκεμβρίου είς τον Άγιον Νικόλαον. Μέλος Δανιήλ Πρωτοψάλτου, Ήχος Πλ. α΄. Ψάλλει η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Κρήτης "Άγιος Ανδρέας ο Κρητης" υπό την διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή Βυζαντινής Ιστορικής Μουσικολογίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης 
Μιχαήλ Στρουμπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.