Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Μελίσματα Ψαλτικής (ρμθ΄) Μέλη Μαθηματαρίου (Εις την εορτήν των Χριστουγέννων)! (4)

  Μελίσματα Ψαλτικής
Μέλη Μαθηματαρίου
Εις την εορτήν των Χριστουγέννων


Περιεχόμενα Αναρτήσεως:
α) "Χριστός γεννάται δοξάσατε..." Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Τη κε΄ Δεκεμβρίου  εις την εορτήν των Χριστουγέννων. Μέλος Μπαλασίου Ιερέως, Ήχος Α΄. Ψάλλει ο Διδάκτωρ της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ιλισίων Γρηγόριος Αναστασίου. 
β) "Μεγάλυνον ψυχή μου..." Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Τη κε΄ Δεκεμβρίου  εις την εορτήν των Χριστουγέννων. Μέλος Δανιήλ Πρωτοψάλτου, Ήχος Α΄. Ψάλλει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος.
γ) "Δόξα εν υψίστοις Θεώ..." Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. Τη κε΄ Δεκεμβρίου  εις την εορτήν των Χριστουγέννων. Μέλος Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, Ήχος Βαρύς. Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Φιλαθωνίτες" υπό την διεύθυνση του Υπ. Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης Δημητρίου Μανούση.

Σημειώσεις: 
α) Η Εικόνα της Αναρτήσεως προέρχεται από το εξώφυλλο του έργου: "Μαθηματάριον: Ερμηνευτική και Μουσικολογική Σπουδή, Αθήναι 2017", σε επιμέλεια και συντονισμό του Φιλολόγου και Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σκαρμούτσου, (το οποίο διανέμεται δωρεάν ΕΔΩ) τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που χορήγησε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέλη για την δημιουργία των μαγνητοσκοπίων.
β) Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γρηγόριο Αναστασίου και στον κ. Δημήτριο Μανούση που χορήγησαν την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το μέλος που ερμήνευσαν για την δημιουργία των μαγνητοσκοπίων.

 "Χριστός γεννάται δοξάσατε..." 
 Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. 
Τη κε΄ Δεκεμβρίου  εις την εορτήν των Χριστουγέννων. 
Μέλος Μπαλασίου Ιερέως, Ήχος Α΄. 
Ψάλλει ο Διδάκτωρ της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ιλισίων Γρηγόριος Αναστασίου. 



 "Μεγάλυνον ψυχή μου..."  
Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. 
Τη κε΄ Δεκεμβρίου  εις την εορτήν των Χριστουγέννων. 
Μέλος Δανιήλ Πρωτοψάλτου, Ήχος Α΄. 
Ψάλλει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος.



"Δόξα εν υψίστοις Θεώ..."  
Μέγιστο μάθημα εκ του Μαθηματαρίου. 
Τη κε΄ Δεκεμβρίου  εις την εορτήν των Χριστουγέννων. 
Μέλος Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, Ήχος Βαρύς. 
Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Φιλαθωνίτες" υπό την διεύθυνση του Υπ. Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης Δημητρίου Μανούση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο Ιστολογίου

Οι απόψεις που εκφράζονται, απηχούν την προσωπική γνώμη του εκάστοτε γράφοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση για να αποφευχθούν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς διότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.

Ανώνυμα σχόλια ή σχόλια με ψευδώνυμο ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.